Winkelen en Uitjes

1. Winkelen

2. Lasergame & Escaperoom

Op loopafstand van ‘t keitje, aan de haven van Kamperland, is een game-hal gevestigd. 

Lasergame:

Speel een spannende lasergame in onze hal van 600 m2, waar je met maximaal 25 personen de strijd aan kunt gaan. Ga individueel op pad, of verdeel de spelers over 6 teams en probeer elkaar zo snel mogelijk uit te schakelen. Aan het eind van iedere lasergame ontvangen jullie een scorekaart, zodat jullie precies kunnen zien hoeveel punten er behaald zijn en wie jullie tot de winnaar kunnen kronen. Lasergame Zeeland is uitstekend geschikt voor een kinderfeestje, maar we hebben ook arrangementen voor bijvoorbeeld bedrijfsfeestjes beschikbaar.

Escaperoom:

Een escape room wordt ook wel eens een escape game of exit game genoemd. In dit interactieve spel wordt je met een groep mensen opgesloten in een kamer. Doormiddel van aanwijzingen zoals sleutels en codes, en het oplossen van raadsels, moet je als team proberen de kamer binnen een uur te verlaten. Escape rooms hebben vaak een bepaald thema. Denk hierbij aan horror-, misdaad- of ontvoering.

Het spelen van de Escape room leent zich ideaal voor een vrijgezellenuitje of personeelsfeest. Daarnaast is het leuk te combineren met bijvoorbeeld de Lasergame!

Meer informatie:
Website Marina Kamperland – Activiteiten

3. Neeltje Jans

In het Deltapark Neetje Jans is er voor jong en oud genoeg te zien en te doen.

  •  Water en fun met glijbanen
  •  Zeeleeuwen en Zeehonden
  •  Bluereef aquarium Zeeland
  •  Rondvaart
  •  Deltawerken 

Deltawerken – Rondleiding Stormvloedkering:

Zeeland ligt voor een groot deel op of onder de zeespiegel. In 1953 waren de dijken slecht en laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Deltapark Neeltje Jans bied u de unieke mogelijkheid om dit bouwwerk van binnen en buiten te bezoeken. Beton met een garantie van 200 jaar omringt je, stalen deuren van 45 meter breed verheffen zich en het getij raast onder je door. Hier moet je geweest zijn, dit moet je gezien hebben!

Delta Experience:

Het Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit grootse bouwwerk? In de Delta Experience beleef je het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier.

Meer informatie:
Website Deltapark Neeltje Jans

4. Bezoek Middelburg, Zierikzee of Goes

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Je kan prachtige wandelingen maken en met een rondvaartboot Middelburg vanaf het water bekijken

Meer informatie:

5. Pompoenwinkel – Geersdijk

De Pompoenwinkel is uniek in het heel uitgebreide sortiment aan eet-, sierpompoenen en fleskalebassen en de uitgebreide, te bezichtigen pompoentuin. Op de vruchtbare klei van het Zeeuwse eiland Noord-Beveland groeien de pompoenen prima onder de meeste zonuren van Nederland. Naast grote diversiteit hechten wij van de Pompoenwinkel veel waarde aan houdbaarheid en kleur van de pompoenen en kalebassen. Op deze pagina kom je er van alles over te weten. Van augustus tot en met december kun je ze zelf komen bewonderen in de tuin en de winkel!

 

Meer informatie:
Webiste Pompoenwinkel.nl

6. Stoomtrein Goes – Borselle

Bij de Stoomtrein Goes-Borsele beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaats had kunnen vinden. Op de houten banken van de 3e klasse, of op het luxe pluche van de 1e /2e klasse, zie je het landschap voorbij glijden. Op het eindpunt kun je de vernieuwde horeca bezoeken, een ritje maken met de minitrein en het uitzicht over de machtige Westerschelde bewonderen.

Meer informatie
Website: Stoomtrein Goes – Borselle

7. Het Ezelhuis – Kamperland

Wandelen door het Zeeuwse landschap met te gekke bijzondere ezels. Ook voor groepen en bedrijven. Ezeltochten, picknicktochten, kinderfeestjes, teambuilding en workshops.

Meer informatie:
Website: Het Ezelhuis en Facebook ‘t Keitje -Filmpje

8. Berkenhof Tropical Zoo

In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!

Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden….wauw, dat moet wel spannend zijn! Of wat dacht je van een slang om je nek? Wie van jullie is het moedigst?

Is dit allemaal een beetje te griezelig? Uiteraard zijn onze dieren ook gewoon van een afstandje te bewonderen. Van kleurige kameleons tot wandelende takken. Van blauwgele ara’s tot gifkikkers in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen.

Meer informatie:
Website: Berkenhof

9. Oesters rapen-plukken

Hoeveel betaal je in een restaurant voor oesters? Twintig euro voor een half dozijn? Nergens voor nodig. In Zeeland liggen ze letterlijk voor het oprapen. Gratis. Ga dus snel op oesterexpeditie! Leuk om te doen en nog lekker ook zelf je oesters gaan rapen. Hier bij de Oosterschelde aan het Goese Sas zijn ze er in overvloed. Bij laag water heb je je emmertje zo vol en het mag nog ook. Per persoon mag je 10 kilo oesters rapen en mee naar huis nemen. Kijk o.a. hier wanneer het laag water is.

Het oesterseizoen loopt van september tot april. Het is wel even zoeken waar je moet zijn in Zeeland om gratis oesters te rapen. Wij plukken oesters meestal bij Goes, Het Sas. Een stukje voorbij het haventje.

Oesters rapen en eten bij het Goese sasje

Oesters pluk je bij laag water. Check dus even wanneer het eb is, bijvoorbeeld op de website van Nationaal Park Oosterschelde. Aan de voet van de dijk liggen de oesters letterlijk voor het oprapen. Ze zitten ook vast op de stenen. Hier kun je ze afwrikken met bijvoorbeeld een hamer en een beitel. Let wel op dat je alleen de gesloten schelpen meeneemt.

Meer informatie:
Website Oesterexpeditie Zeeland en SAS1

10. Watersnoodmuseum – Ouwerkerk

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat, ontstaan tijdens de watersnood van 1953. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het Zeeuwse dorp Ouwerkerk. Het museum kan open gehouden worden door de inzet van vrijwilligers.

Het is de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. Twee dagen na volle maan. Het KNMI spreekt in haar voorspellingen van een noord-noordwesterstorm met een windkracht 11 tot 12 en ‘gevaarlijk hoog water’. De vloed van 05.00 uur is bovendien een springvloed (giertij). Toch denken veel mensen dat het wel mee zal vallen. Ten onrechte.
De eb – om 22.30 uur moet het volgens de watertabellen laag water zijn – blijft uit. Het water zakt niet, maar blijft staan. De harde noord-noordwesterstorm stuwt het water van de Noordzee op in de richting van het Engelse kanaal. Al voordat het vloed is gaat het op veel plaatsen mis. Om 02.00 uur komt het water voor het eerst over de dijken en vloedplanken.

De dijken breken
Vanaf 03.00 uur beginnen de dijken te breken. Bij Kruiningen, Kortgene (nabij Kamerland op Noord-Beveland) en Oude Tonge bezwijken ze het eerste. Bij Stavenisse slaat het water in één keer een gat van 1800 meter. Maar ook in Noord-Brabant, bij Willemstad, Heijningen en Fijnaart blijken de dijken niet bestand tegen het natuurgeweld. Net zomin als in de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard, bij ‘s Gravendeel, Strijen en Numansdorp. De Schielandse Hoge Zeedijk, de dijk tussen Schiedam en Gouda langs de Hollandsche IJssel, houdt het, maar de Groenendijk breekt door. Het zeewater baant zich een weg richting de lager gelegen gebieden van Zuid-Holland. De burgemeester van Nieuwerkerk aan de IJssel beveelt de schipper van De Twee Gebroeders zijn schip in het gat in de dijk te varen. Het plan slaagt. Het schip zet zich vast in het dijkgat.

Meer informatie:
Website Watersnoodmuseum en Wikipedia