Sportief water

Windsurfen

Iedereen die wel eens heeft gesurft op het Veerse Meer heeft die opvallende fel gekleurde zeilen wel eens gezien. De afgelopen jaren hebben we honderden mensen, op een gezellige, veilige manier leren surfen. We werken altijd met het nieuwste materiaal, surfplanken met een groot drijf vermogen en onze zeilen zijn speciaal ontworpen voor beginnende surfers.

We hebben zeilen in verschillende maten variërend van 1.0m2  tot 4.5m2 met een korte mast en giek, zodat het gemakkelijk uit het water kan worden getrokken. Kortom ons materiaal is helemaal aangepast aan de beginnende surfer en alle
weersomstandigheden.

Meer informatie:
Website Thijs Surfschool

Altijd al willen leren surfen? Bij Thijs Surfschool op RCN de Schotsman ben je aan het juiste adres. Hier kun je leren surfen in één dag!

Kitesurfen

Kitesurfles bij Vertigo Kitesurfschool Zeeland staat voor leren kitesurfen bij een erkend VDWS kitesurfcenter. Op onze kitesurfclub zijn douches en omkleedruimte aanwezig. Na de kitesurf cursus ontvang je een internationaal geldig VDWS kitesurf certificaat. De kitesurfspot Vrouwenpolder is dé perfecte spot van Zeeland voor een beginners cursus kitesurfen vanwege de ondiepe lagune bij hoog water. 

Meer informatie:
Website Vertigo Kitesurfschool

Suppen – Stand Up Paddel

SUPPEN oftewel Stand Up Paddel Boarding wint over de hele wereld snel aan populariteit. Het is makkelijker dan wind/kitesurfen en heeft als voordeel dat je ook bij weinig wind actief kunt zijn. Het is zelfs een prima totaaltraining vooral voor je core spieren en dus goed ter preventie van rugklachten. Het is een veelzijdig sport. Je kunt een ontspannen rondje peddelen, een toertocht maken of golfritten maken in de branding.

Meer informatie:
Website Surfschool Veerse Dam

Duiken & Snorkelen

Duiken in Zeeland is top. Er zijn meer dan honderd duikstekken in Zeeland. De meeste duikplaatsen bevinden zich in de Oosterschelde en de Grevelingen. Daarnaast wordt ook gedoken in de Westerschelde en het Veerse Meer. Duiken in Zeeland is niet iets van Nederlanders alleen. Jaarlijks weten ook duizenden Duitsers, Fransen en Belgen hun weg te vinden naar duikstekken in Zeeland

Meer informatie:

Lees in de volgende blogs meer over duiken in Zeeland:

Kies een categorie op de site van VVV Zeeland 
Bijvoorbeeld “duiklocatie”, om het mooie onderwaterleven in Zeeland te ontdekken.

Varen

Met het pondje van Kamperland naar Veere

In de periode mei t/m september vaart het Rondje Pontje, tussen Kamperland en Veere. Een pontje voor zowel voetgangers als fietsers.
Op de site worden de mogelijkheden en vertrektijden voor u weergegeven.

Meer informatie:
Website Rondje Pondje

Frisia – Zeehonden safari

Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar we met laag tij heel dichtbij kunnen komen. Tijdens de speciale zeehondensafari van Frisia rondvaarten wordt er uitgebreid de tijd genomen om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een unieke kans!

Meer informatie:
Website Frisia Rondvaarten

Vissen