Even voorstellen

1. Hoe het allemaal begon

Toen wij begin maart 2018 ons droomhuis tegen kwamen in Zeeland was snel schakelen noodzakelijk om onze droom te verwezenlijken. Ons appartementje in de binnenstad van Amersfoort hadden wij verhuurd en ons gezinshuis in Amersfoort stond nog niet eens in de verkoop. De onderhandeling in gaan in Zeeland, de huurders van het appartement begeleiden naar een andere woning, zodat wij ook een plekje in Amersfoort konden behouden, verbouwingsplannen, hypotheek- en financieringsmogelijkheden scherp krijgen voor ons nieuwe huis in Kamperland en ons gezinshuis in Amersfoort verkopen. Het leek onmogelijk, maar een jaar later was onze droom al werkelijkheid geworden. Ons huis was verkocht, we konden deels wonen in ons appartementje onder de toren van Keistad Amersfoort en we hebben een heerlijk gezins-, vakantie- en verhuurhuis onder één dak kunnen kopen. Na de verbouwing begin 2019 waren er 3 mooie vakantiestudio’s met eigen opgang en sanitaire voorzieningen gecreëerd: ’t Keitje. Het verhuur-vak leren is gezien de mooie reviews geslaagd en daarmee een mooie opstap naar een volgende ervaring en droom. ’t Keitje staat op de B&B -(google)- kaart (Tripadvisor; Trivago; Booking.com; Air B&B) is in 3,5 jaar echt een begrip geworden! 

2. Een volgende stap in 2023…..!

Ondanks dat Kamperland en Zeeland ons hart heeft gestolen, hebben wij in 2022 toch het besluit genomen om met ’t Keitje te verhuizen.

Na prachtige jaren met volgeboekte vakantiestudio’s, tevreden gasten en een mooie woonervaring rijker aan zee, is onze nieuwe droom werkelijkheid geworden. “Rustig wonen tussen de fruitbomen, aan het water en een natuurhuisje (Pod) opbouwen en deze af en toe verhuren”. In de Biesbosch, op 45 minuten van onze Keistad Amersfoort, hebben wij in 2022 een prachtige locatie gevonden. In de poort van de Biesbosch, tussen de fruitbomen met de Merwede- strandjes voor de deur. Vanaf het voorjaar 2023 kan op onze nieuwe locatie het nieuwe natuurhuisje van ’t keitje worden gehuurd. 

 

Voor wie is geïnteresseerd in de Keistad Amersfoort; Bart heeft een boek geschreven over het ontstaan van de Keistadfeesten en de herkomst van een bijzonder Kei uit Londen.
Meer informatie:
Website De verloren brug

3. De naam ’t Keitje 

Naast de associatie met Keistad Amersfoort verwijst de naam ’t Keitje naar de vele keien die de Zeeuwen hebben gebruikt in hun lange strijd tegen het water en naar de Kei- kribben in de rivieren en aan de zeedijken. Vanaf de dijk bij ’t Keitje zijn de kei- kribben in de Merwede goed zichtbaar. 

Watersnood 1953. De dijk bij Ouwerkerk op Duiveland is nog lang niet geheel klaa, Bestanddeelnr 059-1128
Het aanleggen van kribben en dijken
Links een krib met keien in de Merwede bij ’t Keitje

4. De ligging van ’t Keitje in het kort

In een groene en rustige omgeving, uitkijkend op de mooie Merwede met haar strandjes, dichtbij de Vestingdriehoek en Hollandse waterlinie en in de poort van Nationaal Park de Biesbosch verhuren wij voor rustzoekers vanaf het voorjaar 2023 ons nieuwe natuurhuisje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 292197279_5115406898588403_2229857859679655293_n-1024x1024.jpg

Tot ziens Francie en Bart

5. Aankondiging verhuisfilm ’t Keitje 2022