Sportief Eiland

1. VVV Zeeland

De frisse zeewind in de neus, uitzicht over het water, naast de dijk zie je de schepen voorbij varen. Dat is buitendijks fietsen in Zeeland. Je vindt overal in de provincie routes waar je zo langs het water kan fietsen. Maar ook achter de dijken is het Zeeuwse landschap afwisselend en mooi in alle jaargetijden.

Meer formatie
Website VVV Zeeland – Fietsen

Kies een categorie op de site van VVV Zeeland, bijvoorbeeld “fietsroute”, om leuke dingen op de fiets te zien en te doen.

Meer informatie:
Website VVV Zeeland – Routes

2. Moutainbiken

Het “Eindeloos Eiland” Mountainbikenetwerk Noord-Beveland brengt je over een groot deel van het eiland en voert je langs de drie wateren: de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Noord-Beveland beschikt over 3 MTB-routes, variërend van 21 km tot 37 km. Een combinatie van deze 3 routes bedraagt ongeveer 75 km.

De routes gaan door 7 bosjes, 2 inlagen, een pontje, singletracks, schelpenpaden, grindpaden, waterpartijen, dijken en kreken. De routes zijn onderling aan elkaar verbonden. Op de kaart zijn de verbindingen aangegeven, waardoor je gemakkelijk van de ene op de andere route kunt overstappen. Bij elk startpunt staat een informatieopaneel. De routes zelf zijn gemarkeerd met de bekende internationale symbolen. De punt van de pijl geeft de richting aan.

Meer informatie:
Website MTB Netwerk Noord-beveland

3. Wandelen

Noord Beveland is omringd door de Noordzee, De Oosterschelde en Het Veerse Meer. Het eiland heeft 50 kilometer kustlijn, en de uitzichten zijn hier en daar spectaculair. Aan de noordzijde grenst Noord-Beveland aan Nationaal Park Oosterschelde waar getijdestromen hebben gezorgd voor bijzondere natuur met veel variatie in plant- en diersoorten.

Veerse Meer, Noord-Beveland (Foto: Shutterstock/Jacco Vasseur)

Wie lekker wil wandelen, zit op Noord-Beveland goed. Wandelen op Noord-Beveland geeft je het ultieme eilandgevoel. Vanaf de dijken heb je weids uitzicht over het Veerse Meer of de Oosterschelde, maar ook over het typische polderlandschap. Noord-Beveland heeft maar liefst 75 kilometer wandelnetwerk. In het wandelnetwerk zijn diverse routes met elkaar verbonden. Waar de paden elkaar kruisen staat een knooppuntnummer. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Bij de VVV is een wandelkaart met knooppunten te koop van Eindeloos Eiland Noord-Beveland. 

Mooi wandelen is het op Noord-Beveland o.a. bij Neeltje Jans (op de overgang Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland), Colijnsplaat (vissersdorp aan de Oosterschelde)en Kamperland (het grootste dorp van het eiland)

Bij het VVV inspiratiepunt Kamperland kan je een routekaart kopen voor 5 euro.
Je kan ook gemakkelijk zelf online een wandelroute uitstippelen.

Wandelen langs de kenmerkende inlagen van Noord-Beveland

Op Noord-Beveland zijn veel inlagen. Inlagen zijn kleine, secundair gevormde polders, die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde. Het waren oorspronkelijk akkers en weiden. Deze diepgelegen natte moerassen zijn mooie, waardevolle natuurgebieden. De inlagen zijn erg belangrijk voor vogels. Vanaf de vele dijken zijn de inlagen goed te overzien.

Meer informatie
Website VVV Zeeland – Inlagen Noord-Beveland


Strandwandeling in November

4. Fietsen en verhuur

Fietstochten

Noord-Beveland is het op één na kleinste eiland van Zeeland. Het is een verrassend eiland, waar het massatoerisme zijn weg nog niet naartoe gevonden heeft. Dit maakt het een uitermate geschikt locatie voor een prachtige fietstocht. Omringd door de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse meer, is Noord Beveland de perfecte locatie om onder andere op de fiets eens wat frisse zeelucht in te ademen. De Oosterscheldedam en de 5 kilometer lange Zeelandbrug zijn vanaf het strand van het eiland in volle glorie te bewonderen. Als onderdeel van de Deltawerken staan deze ware kunstwerken inmiddels symbool voor de harmonieuze relatie tussen land en water.

  • Met de ANWB Fietsknooppuntplanner plan je heel gemakkelijk je eigen route. Aan de hand van knooppunten stippel je jouw eigen route uit. En dat niet alleen, je kan met de Fietsknooppuntplanner! ook leuke restaurantjes en/of uitjes zoals natuurgebieden en musea aan je route toevoegen!
  • Zelf kan je ook online een fietsroute plannen
  • Inspiratie nodig voor een fietsroute?
    Kijk dan op fietsnetwerk.nl

Fiets- en scooterverhuur


Fietsen langs het Veerse meer, de Noordzee en de Oosterschelde

5. Paardrijden

Je kunt ongeveer 100 kilometer aan route verkennen te paard. De routes gaan deels over onverharde paden. Naast een routekaart kun je ook gemakkelijk zelf online een route uitstippelen. Houd bij het maken van een strandrit rekening met het seizoen. Van 1 mei tot 15 september, tussen 10 en 19 uur, zijn de stranden niet toegankelijk voor ruiters. Buitenom deze tijden zijn de stranden toegankelijk via de overgangen die zijn opgenomen in het netwerk, deze zijn geschikt om met paarden te betreden. Volg ter plaatse de bebording richting het strand. Zoals de ruiteretiquette aangeeft; passeer overige strandgangers met gepaste afstand of in stap. Zo geniet iedereen van het wijdse uitzicht over de branding zonder een zandbad te ondergaan. De overgang bij Strandpaviljoel De Banjaard is NIET toegankelijk voor ruiters.

Meer informatie:
Website Ruiterroutes Noord-Beveland

6. Jeu de boules

Aan de haven bij Havenzicht zijn 2 outdoor banen aanwezig

Meer informatie:
Spelen ‘t Keitje

In de Foodstube Kamperland aan de Veerweg, is een indoorbaan aanwezig